אודות הבלוג

שיחת טלפון על הבוקר:
קול מהעבר השני של הקו: שלום, אפשר לדבר עם עידית חייט?
אני: כן, מדברת.
הקול: עידית חייט מ"לאשה"?
אני: כן. זאת אני. עם מי אני מדברת בבקשה?
הקול: י' מתל אביב ואני נורא נורא מתנצלת שאני מתקשרת ככה. פשוט הלך לי לאיבוד מתכון מעולה לעוגיות שהוצאתי מהעיתון לפני שנים. עברתי דירה, אני לא מוצאת אותו, העוגיות היו מדהימות, כולם אהבו אותן, אני חייבת למצוא אותו, ממש לא נעים לי שאני ככה...
אני: הכל בסדר, אני לגמרי מבינה, אנסה לעזור....

מכירה את זה. מתכון טוב שהלך לאיבוד או שלא תועד בזמן והלך עם בעליו, מעורר בי צער ותחושת החמצה. התחלתי לחפש ולאסוף מתכונים של עוגות ועוגיות בשנות הביניים של בית הספר היסודי, יחד עם יתר אוספי הילדות שלי - זהבים (ניירות עטיפה נוצצים של שוקולדים), מפיות ותמונות של כוכבי קולנוע. כשטעמתי עוגה מוצלחת (וטעמתי הרבה!), ביקשתי את המתכון והעתקתי במדויק למחברת ייעודית שהלכה והתעבתה. כשהזמינו אותי להצטרף אל צוות הכותבים של מדור האוכל של "לאשה", לפתח ולפרסם מתכונים של עוגות ועוגיות, נזכרתי באשה אחרת, שסרבה לתת לי מתכון מוצלח שלה לעוגת שמרים במשפט המצמית: "את המתכונים שלי אני אקח לקבר". מעליב משהו לילדה בת 12 אבל כנראה גם מכונן - אני החלטתי לשתף את מי שרוצה בפיתוחי המתכונים שלי וגם לעזור למי שצריך בעבודה המעשית. על מנת להנגיש את האפייה עבור מי שרוצה לאפות אבל עדיין לא ממש מצא את החיבור, אני מציעה כאן את המדריך לאפייה ביתית בסיסית ללא מיקסר, הכולל מתכונים מתוקים (וגם כמה מלוחים), פשוטים, ברורים ואמינים, להכנה ללא מיקסר, טכניקות מוסברות ומצולמות, מידע חשוב על חומרי הגלם, טיפים ורעיונות מועילים. על הליווי הוויזואלי, שכולל צילומים, סירטונים וכל מה שמעבר למילים, שחר פליישמן, צלם נהדר ומוכשר, שכמוני, מאמין בכוחו של הפרויקט הזה לעשות טוב.

מוזמנים להיכנס ולהתחיל לאפות חסרי ניסיון או בעלי ניסיון פחות מוצלח, אופים מתחילים, חסרי מיקסר, חסרי זמן, תאווי אפייה שקטה וכל מי שעדיין מוכן להסתקרן, ללמוד ולהתחדש.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה